A napallergia kezelése növényi kivonatokkal

Hajhullás elleni vitaminok

Hajunk egészsége éppen olyan fontos, mint minden más testrészünk épsége. A haj fejünk koronája, ami egyszerre öltöztet és formál, fiatalít vagy öregít. Az egészséges haj már évszázadok óta foglalkoztatja a szakembereket, ezért a szépségápolás jelentős része támaszkodik erre a területre. A hajhullás elleni vitaminok nagyban hozzájárulnak az egészséges, dús haj kialakulásához és annak megtartásához. Mivel hatásukat csak néhány hét elteltével kezdik el kifejteni, a kezelés elkezdése előtt fontos az erős elhatározottság megléte.

Lényeges, hogy minél hamarabb kezdjük el a kezelést, ha azt tapasztaljuk, hogy a szokásosnál nagyobb mennyiségben hullik a hajunk. A hajhullás elleni vitaminok tulajdonképpen az étrendünkben is megtalálhatóak, azonban érdemesebb kifejezetten erre a célra kialakított készítményeket használni, fogyasztani, hiszen a koncentrált mennyiségű vitaminok kifejezetten a haj megerősítését szolgálják. A hajhullás elleni vitaminok főleg az A, B, E és a H, de a folsav, a cink és a vas, mint nyomelemek is nagyban hozzájárulnak az erős és egészséges haj növekedéséhez.

Természetesen a bőrünk is kiemelt jelentőséggel bír. A túlzott napozás a bőrünknek megerőltető és akár káros hatással is lehet. Ezért érdemes odafigyelni, hogy mennyire és mikor tesszük ki bőrünket a Nap káros sugarainak. A napallergia kezelése népi hagyományokat őrző módszerek segítségével is megoldható. A legjobb gyógymód a megelőzés, viszont ha már megjelentek piros pöttyök vagy foltok, esetleg hólyagok is kialakultak, azonnal szükségessé válik a napallergia kezelése.

Számos készítmény kapható a gyógyszertárakban és drogériákban erre a célra. A természetes alapanyagú körömvirág, kamilla és perilla kivonatokat tartalmazó kenőcsök kifejezetten jó hatással vannak a gyulladt, égő bőrre és kellemesen enyhítik, valamint csökkentik a gyulladások további kialakulásának esélyét. A napallergia kezelése, de főleg megelőzése céljából kapható béta-karotin tartalmú szerek, az antioxidáns tartalmuknak köszönhetően, szintén jó választásnak bizonyulnak.