Roppant modern az ultrahangos párásító

Ultrahangos párásító

Ha a párásításról van szó, azok, akik végképp megunták az alacsony páratartalmat a lakásban és az ez okozta kellemetlenségeket, jogosan akarnak egy olyan berendezést, amelyik végérvényesen véget vet ennek és megteremti azokat a körülményeket, amelyeknek köszönhetően nyugodtan lehet pihenni, tenni-venni a lakásban.

Mindenképp korszerűnek tekinthető az ultrahangos párásító, amelyik sajátos működési elvre alapszik. Ennek a szerkezetnek magas, másodpercenkénti milliós rezgésszámú kvarcegysége porlasztja szét a vizet, és amint ez megtörtént, roppant halkan a levegőbe juttatja azt.

A hazai szaküzletekben az ultrahangos párásító körülbelül 10 ezer forint körül már elérhető. Előnyei közé sorolható a tartósság, illetve a biztonságos, tiszta és baktériummentes működés, aminek köszönhetően teljesen rendbe hozzák a szoba vagy bármilyen helyiség páratartalmát.

Az ultrahangos párásító azért is lehet jó berendezés, mert ennél a légszűrés is beépített funkció lehet, akárcsak az aromásító tartály is. A használatról még annyit, hogy ha a csapvíz túl magas ásványi anyag tartalmú, akkor tanácsos desztillált vizet használni.

Ettől függetlenül azért időről-időre át kell törölni a készüléket. Akiknek ez túl drágának bizonyul, választhatnak a meleglevegős párásítók közül is egyet. Ezek előbb felmelegítik a vizet, ami a nyíláson a levegőbe távozik. Ennek a működési elve nem annyira komplex.

Sokan azért veszik meg ezt, mert ennek a technológiája gyors, folyamatos és baktériummentes párásítást tesz lehetővé. Egyetlen hátrányként azonban azt meg kell említeni, hogy a magas ásványi anyag tartalmú víz lerakódást képezhet a meleglevegős párásítók elektródáin, ami aztán később meghibásodáshoz vezethet.

Ezért erre szükséges figyelni és a karbantartást a használati útmutatót követve ajánlatos elvégezni. A meleglevegős párásítók elterjedt fajtája a 4 literes, kétfokozatú készülék, amelyik például egy 50 négyzetméteres helyiséget 12 órán keresztül el tud látni gőzzel. Egy efféle modell már 6 ezer forintért is megvásárolható. Az aromatartályos változatok nyilván pár ezer forinttal drágábbak.