Reiki, a testi-lelki egyensúly megteremtéséhez

Reiki tanfolyam
Reiki tanfolyam

Ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben és egészségesek legyünk nagyon fontos, hogy egyensúlyban, összhangban legyünk önmagunkkal és a világgal, vagyis a „belsővel” és a „külsővel” egyaránt. Ehhez, az egészséges életmód kialakítása mellett (megfelelő táplálkozás, elégséges mozgás és pihenés) rendkívül lényeges a megfelelő gondolkodásmód is. Manapság nagyon sokan keresnek olyan módszereket, amelyek egy kis megnyugvást „nyújtanak” ebben a stresszes, rohanó világban.

Ebben remek „társ” lehet a reiki, ami tulajdonképpen egy önfejlesztő és „kézrátételes” gyógymód. Nagyszerű segítség az Usui Reiki mester kézikönyve abban, hogy megismerkedjünk a reiki fogalmával, a különböző technikákkal, valamint a felhasználási területeivel. Napjainkban már nagyon sokan foglalkoznak, vagy helyesebben fogalmazva próbálkoznak a „reikizéssel”, azonban sokan nem igazán ismerik és nem alkalmazzák helyesen a technikát.

Az Usui Reiki kézikönyve rengeteg hasznos információt tartalmaz, alapos tanulmányozásával tisztában lehetünk a reiki hasznosságával, valamint Usui mester tanításának a lényegével is. A megfelelő tanok megértésével és elsajátításával lehetővé válhat számunkra az önmagunk, valamint a mások gyógyítása is.

Az egymásra épülő tanfolyamokon, kellemes környezetben sajátíthatók el a Jikiden Reiki tanai -elméleti és gyakorlati tudás-, amiknek a segítségével a kibillent lelki egyensúly is visszaállítható. A jikidenreiki.hu oldalon található jelentkezési lap kitöltésével vagy akár e-mailban is lehet jelentkezni a tanfolyamra. A tanfolyamok több időpontban és különböző helyszíneken kerülnek megrendezésre, így mindenki kiválaszthatja a számára legmegfelelőbb alkalmat és helyszínt.

Egyéb más fontos információ is elérhető a jikidenreiki.hu weboldalon, valamint kérdések is feltehetőek itt, amikre részletes választ ad egy mester. Ugyanakkor számos érdekes és hasznos tudnivalóról is olvashatunk a jikidenreiki.hu felületen a reiki történelméről, valamint a Jikiden Reiki fő jellegzetességéről is.

Természetesen ahhoz, hogy a számos érdekességet rejtő reiki világába jobb betekintést nyerjünk, valamint a technikák és tanok elsajátítása végett érdemes ellátogatni a tanfolyamokra is. A reiki használata mindenki számára előnyös lehet, hiszen a belső egyensúly megteremtésével lelki békét, nyugalmat, stressz-mentes, egészséges életet nyerhetünk.