Sokrétű beállítási mód ugatásgátlón

ugatásgátló

A hangoskodás a kutya velejárója, azonban van az a pont, amikor ez már túl sok kellemetlenséget okoz a gazdiknak. A felesleges vakkantásoknak vet véget az ugatásgátló. Ez az egyik leghumánusabb eszköz a piacon, ezen gond kezelésére, mivel nem feltétlenül elektrosztatikus impulzusokkal dolgozik, ugyanis hanggal és rezgéssel is. 

Beállítástól függően, általában 30 másodperces szakaszokra oszlik a szerkezet működése. Lehetséges progresszív korrekció, aminél a legalacsonyabb szinten kezdődik az ugatásgátló által leadott impulzusok erőssége és ez növekszik, ha fél percen belül újra lármázni kezd. Azonban, ha ezt nem teszi, a figyelmeztetések visszaállnak automatikusan a minimum szintre.

A tanulás mindig a legutolsó szintről indul újra. Ezek a beállítások terméktől és az egyéni konfigurációtól függnek minden esetben. Hanggal működő ugatásgátló esetén, először csak egy sípolás van, majd az impulzus illetve rezgés éltbe lép, ha a kutyus a kijelölt időn belül elkezd ugatni és hagyja abba, sőt, még erősödik is.