A kotyogó kávéfőző helyes használata

kotyogó kávéfőző

Még napjainkban is rengetegen rajonganak ezért a retro termékért, ami egyáltalán nem meglepő. A kotyogó kávéfőző által gyorsan a csészébe varázsolhatja reggelente a friss feketét. A használata egyáltalán nem bonyolult feladat.

Ha teheti, akkor minden alkalommal friss őrleményt használjon, hogy sokkal ízletesebb legyen az ital! Ügyelni kell arra, hogy lazán töltse meg a szűrőt, ellenkező esetben a víz nem tud kellően átjutni rajta. Ezt követően a tartályba vizet kell önteni, amit fel lehet melegíteni. A víz szintjére is figyelni kell, ezért a biztonsági szelepig javasolt önteni. Fontos, hogy a kotyogó kávéfőző minden igénybevétel után alaposan el legyen mosva. A tömörítőgyűrű tisztítása hozzájárul a tökéletes záródáshoz.

Amennyiben mindennel elkészült, tegye a tűzhelyre! Javasolt közepes lángon hagyni, hogy lassan folyjon át. Amint hangot ad, azonnal kapcsolja le. Ezzel jelzi, hogy már nincs több víz benne. Minden esetben meg kell várni, amíg a kotyogó kávéfőző teljesen lehűl, így a tisztítást ekkor végezze el!