Az ágyi poloska bárhol megjelenhet

Ágyi poloska jelei

A kártevők jelenléte egy lakásban nem feltétlenül a takarítás hiányát jelenti, ugyanis bizonyos fajoknak teljesen mindegy, hogy milyen körülmények veszik körül, akár a tökéletesen tiszta otthonokban is megtelepszenek.

Az ágyi poloska tömegközlekedési eszközökről és vendéglátó egységekből is hazavihető, sőt, egy nálunk vendégeskedő ismerős is könnyedén áthozhatja nekünk „ajándékba‟. Tehát, ha ágyi poloska fertőzésére utaló jeleket fedezünk fel, akkor nem szabad büszkeségből elutasítani, hogy nálunk is lehet ilyen, hanem minél hamarabb tenni kell a kiirtás érdekében.

Ha ismeretlen eredetű csípéseket, vércsepp nyomokat és homokszem nagyságú fekete foltokat észlelünk, akkor azonnal ki kell hívni a szakértőket, akik a megfelelő eljárással, rövid időn megszabadítanak a kártevőktől. Nem ajánlott felbolygatni az egész szobát vagy az ágyat, mert az ágyi poloska gyorsan új otthonra lel. Tudni kell, hogy egyik lakásból a másikba is átmászik, így a szomszédokat is megóvhatjuk, ha szakikra bízzuk az irtást.