Hol alkalmazható a lézergravírozó gép?

A lézergravírozó gép használata
A lézergravírozó gép használata

A gravírozás ma már igen elterjedt és keresett szolgáltatásnak számít. A lézergravírozó gép nemcsak akkor jön jól, amikor egy ajándéktárgyat szeretnénk egyedi felirattal vagy mintával ellátni. Gyakran van rá szükség az iparban is.

A hadiipar számára gyártott tárgyak és eszközök jelölése igen fontos és precíz feladat. Olyan jelölésekkel kell ellátni ezeket az eszközöket, amelyek jól olvashatóak és extrém körülmények között sem kopnak le. A lézergravírozó gép segítségével ez egyszerűen megoldható.

Ez a berendezés ugyanis bármilyen anyagra képes felvinni a kívánt azonosítót. Akár vonalkódok is készíthetőek ezzel az eljárással. A lézergravírozó gép ugyanakkor nemcsak feliratok és minták felvitelére alkalmas, hanem az anyagok pontos körbevágására is. Így az ipar számos területén használják ezt a technológiát.

A koncentrált lézernyaláb igen erős, így a kemény fémek körbevágása sem jelent akadályt. Mivel könnyen megoldható a lézergravírozó gép számítógépes vezérlése, így igen precíz vágásokat lehet vele ejteni és a bonyolult minták felvitele sem jelent akadályt.