Társasház biztosítás kisokos: erről mindenképp érdemes tudnod

Grantis biztosítási tanácsadó

Az együttélés olyan folyamat, ami nem mindig egyszerű mindenkinek. Vidéki környezetben csak a családtagok kell egymással kijöjjenek, de városon, ahol folyamatosan növekszik a társasházak száma, gyakran olyan személyiségek kerülnek egymás szomszédságába, akiknek az életvitelük nehezen összeegyeztethető. Ez gyakran szülhet konfliktusokat, de ezeket muszáj valamilyen formában megoldani. A lakóparkok saját életdinamikát jelentenek, ahol csak úgy van lehetőség a békés közösség felépítésére, ha mindenki hajlandó számba venni, hogy a többieknek ugyanúgy vannak igényeik, amiket tiszteletben kell tartani.

Ha ez sikerül, akkor egy összetartó egység és egymást támogató közösség jön létre. Az anyagi károkra való felkészülés ilyenkor sem maradhat el. Erre a Grantis biztosítási tanácsadó is felhívta a figyelmet. A társasház biztosítás kulcsfontosságú lehet, hiszen vannak olyan épületrészek, amikre az egyéni kötvények nem érvényesek. Legyen az a falazat, a padlózat, a közműhálózatok, mint a csatorna, víz- és villamos rendszerek, mind sérülékenyek. Ide jön még a padlás, a pince, vagy éppen a lépcsőház.

Ezeket bár mindenki használja, de mégsem tartja senki sajátjának. Amikor pedig felújításra kerül a sor, akár valamilyen probléma folytán, akkor jön az egymásra mutogatás. Ettől egyszerűen megkímélheted magad tulajdonos vagy közös képviselőként. A társasház biztosítás magába foglal vagyon- és felelősségbiztosítást ugyanúgy. Például, ha az egyik szomszéd eláztatja a másikat egy csőtörés miatt, önhibáján kívül, akkor a kártérítés egyszerűen kifizethető és megmarad a béke.

Ezen kívül, legyen az lakástűz, viharkár, árvíz, elektromos hiba és egyéb természeti katasztrófa vagy műszaki probléma, a kötvény fizet. Választható hozzá kiegészítő opció, ami rongálás, betörés és hasonló tevékenységek során nyújt anyagi fedezetet. Látható tehát, hogy egy ilyen befektetéscsomag bármikor jól jöhet és megkönnyíti a későbbi, nagy valószínűséggel bekövetkező problémák kezelését minden szempontból. Ismerd meg a pontos részleteket és találd meg azt a konstrukciót, ami leginkább az adott elvárásaidhoz szabhatóak! Őrizd ezzel is a közösség békéjét!